Zakynthos: Ostrov slunce a pláží

Zakynthos je ostrov v Egejském moři, který se nachází blízko řeckého břehu. Je to skvělé místo pro ty, kteří touží po odpočinku a relaxaci. Proslulý je především svými zářivými plážemi, teplým počasím a azurovou vodou. Návštěvníci si tu mohou užívat slunce, čerstvého vzduchu a kouzla přírody. Zakynthos je také známý pro svůj bohatý historický odkaz, který je cílem všech milovníků historie.

Teplé slunce a azurové moře

Teplé slunce obklopuje ostrovy celý rok, což je důvod proč je to jeden z nejnavštěvovanějších řeckých ostrovů. Azurová moře je obklopené křišťálově čistými plážemi, takže je to ideální místo pro koupání a plážový život. Pokud byste chtěli vyrazit na výlet, můžete se vypravit na malý člun, abyste si mohli užít nádherný pohled na okolní skalnaté břehy. Snadný přístup na všechny ostrůvky i ostrovy přiléhající k Zakynthosu vám pomůže stát se svědky nádherných scenérií. Sluncem a mořem obklopený Zakynthos je jedinečnou destinací pro všechny, kteří touží po dokonalém dovolené.

Prozkoumejte Zakynthos a jeho Historii

Je to idylické místo, které je proslulé svými písečnými plážemi, divokou přírodou a bohatou historií. Prozkoumejte toto místo a objevte jeho kouzlo.

Historie Zakynthosu sahá až do 14. století před naším letopočtem. Byly zde nalezeny pozůstatky megalitického hradu. Následně byl ostrov ovládán řeckými mocnostmi, římany a Byzantskou říší. Ve 14. století dobyli ostrov Benátčané a po nich Turci. V roce 1797 byl Zakynthos dobyt Francouzi, aby se na počátku 19. století vrátil do vlády Řecka. To vše mohou turisté vidět v podobě ruin, které se nacházejí po celém ostrově.

Ideální místo pro relaxaci a odpočinek

Ostrov Zakynthos je ideálním místem pro ty, kteří hledají relaxaci a odpočinek. Nádherné písečné pláže a křišťálově čisté moře jsou ideálním místem pro odpolední lenošení a koupání. Na ostrově najdete vzdušné klidné oblasti nad mořem a malebné lesy s horskými vrcholky, které poskytují úžasný výhled. Pláže jsou tu na každém kroku a navíc můžete spatřit hvězdnou oblohu a kouzlo světel města Zakynthos.

Dále tu najdete množství restaurací a barů s nádherným výhledem na moře. Můžete zde ochutnat nádherné místní jídlo a osvěžující ovocné koktejly. Na ostrově je také nespočet akvárií, vodních parků a dalších atrakcí, které můžete navštívit. Ideálním místem pro relaxaci a odpočinek je proto ostrov Zakynthos, který nabízí spoustu různých možností.