Nejlepší místa v Afghánistánu

Afghánistán je kulturně bohatá a nádherně krásná země, která je domovem mnoha fascinujících míst. Přestože je stále více než deset let destabilizovanou oblastí, existuje mnoho míst, která stojí za to vidět. Níže vám nabízíme pět nejoblíbenějších míst v Afghánistánu, které byste měli navštívit.

Bámíá: Starobylý hrad jako stvořený pro dobrodružství

Bámíá je starobylý hrad, který se nachází v Afghánistánu. Dává příležitost prozkoumat jednu z nejstarších kultur a jeho okolí. Hrad se nachází na vrcholu kopce a je obklopen obrovskou pevností. Jeho historie sahá až do 3. tisíciletí před naším letopočtem. Bámíá je skvělým místem pro cestovatele, kteří přijíždějí za dobrodružstvím. Můžete se projít po hradbách, prozkoumat paláce a chrámy nebo se vydat do místních vesnic. Uprostřed této fantastické scenérie byste mohli strávit celý den. Přítomnost starobylých ruin a magického prostředí v tomto kouzelném místě pomůže nastavit náladu pro zážitek, který budete vždy pamatovat.

Páchtunzábí: Krajina zemědělských rákosin

Páchtunzábí je jedna z nejkrásnějších oblastí Afghánistánu. Nachází se blízko Herat a zahrnuje druhý největší městský okres v zemi. Krajina se skládá z věčně zelených rákosin, lesů a ve vyšších nadmořských výškách jsou i lesy. V této krajině můžete navštívit původní křesťanskou osadu, která je obklopena tajemnými vrcholky hor. Oblast je domovem pro některé z nejkrásnějších pozlacených mešit, které jsou obklopeny růžovými květinami. Krajina je domovem pro mnoho zemědělců, kteří pěstují různé druhy rákosu. Díky svým zeleným pastvinám a rákosinám je Páchtunzábí jedním z nejvíce obdivovaných míst v Afghánistánu. Kromě toho můžete tady najít některé z nejlepších domácích jídel v zemi. Milovníci přírody si mohou užít i lesy, které jsou plné různých druhů ptáků a zvířat. Pokud hledáte historickou atmosféru, Páchtunzábí je to pravé pro vás.

Minaret Bamíán: Památka světa UNESCO

Minaret Bamíán je jedním z nejzajímavějších míst v Afghánistánu. Nachází se na severu země v provincii Bamíán a je památkou světa UNESCO. Tento minaret je jedním z nejstarších a nejrozsáhlejších budov v Afghánistánu. Je to impozantní budova, která zdobí krajinu. Minaret má výšku 51 metrů a je obklopený zdivem. Pomocí obřího sálu můžete pozorovat výhled, který je strhující. Kromě toho, je to také náboženské místo, kam se lidé chodí modlit. Minaret Bamíán je skvělým místem k navštívení Afghánistánu. Je plný historie a rozhodně stojí za to vidět.